current views are: 3

4 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:58

Τζουμάκας: Επικοινωνιακή φιέστα η εκδήλωση στο Ζάππειο

Τους λόγους για τους οποίους δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Ζαππείου για τα 40 χρόνια από την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη εξηγεί σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Στέφανος Τζουμάκας.

Δημοσίευση 07:58’
αρθρο-newpost

Τους λόγους για τους οποίους δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Ζαππείου για τα 40 χρόνια από την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη εξηγεί σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Στέφανος Τζουμάκας.

Τους λόγους για τους οποίους δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Ζαππείου για τα 40 χρόνια από την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη εξηγεί σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Στέφανος Τζουμάκας.

«Έλαβα πρόσκληση από τον κ. Βενιζέλο για να παραστώ στην εκδήλωση του Ζαππείου ωστόσο δεν παραβρέθηκα όπως το ίδιο έπραξα και στην πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου σχετικά με την πρόσκληση του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου» αναφέρει ο κ. Τζουμάκας.

Όπως προσθέτει, «Ήδη έχω αναφερθεί με δήλωση μου την 1η Σεπτεμβρίου, στους λόγους αυτής της επιλογής. Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω εκ νέου ότι δε συνιστούν τίποτε άλλο πέραν από μια επικοινωνιακή φιέστα, εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων που δεν έχουν καμία σχέση και σύνδεση με τους διαχρονικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του ελληνικού λαού. Δεν έχουν καμία σχέση ιδεολογικά και πολιτικά με τις αρχές ενός Σοσιαλιστικού κινήματος.

Τόσο οι επιλογές του Γ. Παπανδρέου και Β. Βενιζέλου όσο και η παρακμή και ο εκφυλισμός του ΠΑΣΟΚ σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα που αποτελεί μια νέα κεντροδεξιά με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επέβαλαν στη χώρα, αποτελούν πραγματικότητες τις οποίες κάθε προοδευτικός πολίτης έχει κρίνει και απορρίψει».

Παράλληλα, ο κ. Τζουμάκας διευκρινίζει ότι «Ο χώρος αυτός πλέον αποτελεί ένα μόρφωμα κρατικών αξιωματούχων και παραγόντων με αλλοτριωμένα στελέχη ευρισκόμενα σε αδιέξοδα που άλλοι ζητούν συνέδρια επανίδρυσης, άλλοι προτείνουν μια δήθεν «νέα αρχή», και άλλοι οδηγούν στη δεύτερη μετάλλαξη από την «ελιά» στη «δημοκρατική παράταξη». Συνολικά, αποτελούν ένα σύστημα παρακμής, μιας νέας κοπής απολογητές γιατί δεν έχουν αρχές να αξιολογήσουν τη σημασία των πολιτικών αποφάσεων που οδήγησαν σε διάλυση την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Τέλος, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικόύ Κόμματος, υποστηριζεί ότι αποφεύγουν να μιλήσουν για την ταμπακέρα των συνεπειών των πολιτικών τους επιλογών, προκειμένου να αποσιωπηθεί η πραγματικότητα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, επιδιώκοντας τον αποπροσανατολισμό και τη μετάθεση ευθυνών.

Τα πεπραγμένα της τελευταίας πενταετίας στο δημόσιο βίο της χώρας συνιστούν ένα μάθημα για το πώς εντέλει εκφυλίζονται άνθρωποι χωρίς πολιτική και κοινωνική συνείδηση που σκιαμαχούν πάνω σε κομματικά ερείπια και ονειρεύονται αναχώματα και μετερίζια με την κοινωνία απούσα».


σχετικα αρθρα