Η Ελλάδα οδεύει φέτος για την πρώτη χρονιά ανάπτυξης, ύστερα από την εξαετή ύφεση, τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλούμενος την αποδοχή των επενδυτών απέναντι στα ελληνικά ομόλογα, υπογραμμίζει πως η χώρα έχει πετύχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. 

Επιπλέον, επαναλαμβάνει ότι η δέσμευση της Αθήνας για τις εναπομείνασες 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο έως το τέλος του 2014 θα τηρηθεί, αν και σημειώνει πως δεν θεωρεί ότι αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα όταν μιλούμε για τον δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό, που η τρόικα υπολογίζει σε 2 δισ. ευρώ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρνήθηκε να τοποθετηθεί. Ωστόσο, επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά.

Σχετικά με το σενάριο η τρόικα να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των stress test, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «είναι για το συμφέρον όλων οι συζητήσεις να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, διαπιστώνει ότι είναι ανησυχητική η εικόνα σε ότι αφορά τον αποπληθωρισμό.