Για αντιγραφή των προτάσεων της Κίνησης των 75 κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει:

«Δεν μπορεί σύντροφοι της ηγετικής ομάδας  του ΠΑΣΟΚ να αντιγράφει και να καρπώνεται εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική εκπομπή (και αυτός τη δουλειά του κάνει) την πρόταση της Κίνησης 75 του ΠΑΣΟΚ για τη φορολόγηση των εμβασμάτων των 300 δισ. ευρω του εξωτερικού που εξήχθησαν από το 2000 και μετά, που θα απέδιδαν σε βάθος τριετίας πάνω απο 30 δισ. ευρώ έσοδα. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επιμένει και να μην προχωράει στην κατάθεση της σχετικής πρότασης νόμου που επεξεργάσθηκαν στελέχη της Κίνησης 75 ΠΑΣΟΚ».

Και ο κ. Καρχιμάκης συνεχίζει:

«Ναι σύντροφοι λεφτά υπάρχουν εάν υπάρχει πολιτική βούληση  διεκδίκησής τους. Ναι σύντροφοι εάν το ΠΑΣΟΚ είχε προχωρήσει την πρωτοβουλία κατάθεσης στη βουλή της πρότασης νομού της Κίνησης των 75 ΠΑΣΟΚ επικαιροποιώντας την, για την συστηματική φορολόγηση των εμβασματων του εξωτερικού… κανείς δεν θα αντέγραφε και δεν θα καρπωνόταν τις προτάσεις μας. Ναι σύντροφοι εαν είχαμε προχωρήσει αποφασίζοντας πολιτικά, γρήγορα και συστηματικά θα εκφράζαμε τον παλμό και την ελπίδα μιας κοινωνίας που δοκιμάζεται.

Ας μην είμαστε λοιπόν παρατηρητές των εξελίξεων που εμείς μπορούμε να διαμορφώσουμε. Ας πάψουμε επιτέλους να φοβόμαστε, και να συμβιβαζόμαστε με όσους κρύβονται πίσω απο την αφαιμαξη,την αναχαιτηση και την υποκλοπή του πλούτου, αν επιθυμούμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο, για να πετύχουμε να μας ξαναψηφίσει πίσω απο το παραβάν».