Ως ομιλητής στην πανηγυρική έναρξη του 6ου Διεθνούς Συμποσίου των Δελφών συμμετείχε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης που πραγματοποιήθηκε χθες στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα την ελληνική δυνατότητα άσκησης πολιτιστικής διπλωματίας μέσα από τη θέσπιση «Δελφικών Αγώνων» για όλα τα είδη  Τέχνης και Πολιτισμού.    

Ο Γιάννης Μιχελάκης αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα των αρχών και των αξιών της αρχαίας ελληνικής σκέψης, όπως αυτές αποτυπώνονται στα Δελφικά Ιδεώδη, τονίζοντας τη σημασία του κλασσικού ελληνικού αξιακού συστήματος, ως απάντηση στις αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου.  

Περαιτέρω ο βουλευτής υπογράμμισε τα ευεργετικά αποτελέσματα  που θα έχει για τη χώρα μας η ευόδωση της ιδέας για την αναβίωση των «Δελφικών Αγώνων», δίνοντας έμφαση στη διεθνή προβολή της Ελλάδας και στην τόνωση της αναπτυξιακής της προοπτικής μέσα από την ενίσχυση του τουρισμού.  

Τέλος, ο Γιάννης Μιχελάκης εστίασε την προσοχή στην ανάγκη δημιουργίας μιας «συμμαχίας των πολιτισμών» ως μέσου αποφυγής συγκρούσεων μεταξύ των λαών και τόνισε τη χρησιμότητα για την Ελλάδα της αξιοποίησης του πολιτισμού της ως εργαλείου άσκησης εξωτερικής πολιτικής.