Στο διεθνές συνέδριο για τις τέχνες και τις επιστήμες «Vesalius Continuum», αφιερωμένο στον μεγάλο Βέλγο ανατόμο Ανδρέα Βεζάλ, που διοργάνωσε ο δήμος Ζακύνθου και η πρεσβεία του Βελγίου, παραβρέθηκε η υπουργός Τουρισμού.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μεταξύ άλλων ζήτησε τη υνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Ζακύνθου για την προώθηση και την ανάπτυξη των ποιοτικών μορφών τουρισμού.

«Στρατηγικός στόχος του υπουργείου μας είναι η διαρκής ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος» τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, το υπουργείο αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας, όπως οι τουριστικοί πόροι, ο πολιτισμός, η ελληνική φιλοξενία αλλά και τα σύγχρονα εργαλεία (social media).

Επίσης υπενθύμισε τη ψήφιση δυο τουριστικών νόμων που συμβάλλουν στη δημιουργία -όπως είπε- ενός ευέλικτου θεσμικού πλαισίου που ευνοεί την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων και την ανάπτυξη υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Όσον αφορά στη Ζάκυνθο επισήμανε ότι αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους προορισμούς της Ελλάδας.

Μιλώντας για την προσωπικότητα του Ανδρέα Βεζάλ, τόνισε ότι ήταν ένας από τους μεγάλους στοχαστές και επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ένας ερευνητής της μεταμεσαιωνικής περιόδου ο οποίος συγκρούσθηκε με τα καθιερωμένα, αμφισβήτησε παγιωμένες αντιλήψεις και ήλθε σε αντίθεση με τα θρησκευτικά δόγματα.

Η υπουργός Τουρισμού το μεσημέρι επισκέφθηκε το μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων. Ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του νησιού, που αναδεικνύει τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας, όπως ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη. Επίσης ξεναγήθηκε και στο Βυζαντινό μουσείο.

Την Τετάρτη το βράδυ, η κυρία Κεφαλογιάννη παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τον τουρισμό που διοργάνωσαν τοπικοί φορείς, όπου αναφέρθηκε στην πετυχημένη από πλευράς αφίξεων και εσόδων τουριστική χρονιά, τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση. «Η συστηματική προσπάθεια που καταβάλαμε, με συγκροτημένη στρατηγική, έφερε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο με τον οποίο συζήτησαν θέματα θρησκευτικού τουρισμού. «Συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία της Ελλάδας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού και η Ζάκυνθος μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα», είπε η κ. Κεφαλογιάννη.

Την υπουργό Τουρισμού συνόδευαν ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη, δημοτικοί σύμβουλοι κ. ά.