Τη θέση ότι δεν υπάρχει αριθμητικός στόχος απομακρύνσεων για το 2015 επανέλαβε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σε συνέντευξή της στον Real FM, επεσήμανε ότι «τον Μάρτιο η τρόικα, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, δέχθηκε ότι η κινητικότητα θα είναι αποσυνδεδεμένη από τη διαθεσιμότητα», ενώ προσέθεσε:

«Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα απομακρύνσεων του 2014 και πως αυτές οι απομακρύνσεις θα προκύψουν από τον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών, τις παράνομες μετατροπές συμβάσεων καθώς και από τους πειθαρχικούς ελέγχους».

Τόνισε, επίσης, ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέστησε σαφές στους εταίρους, στο Παρίσι, ότι έχουμε επικεντρωθεί σε μια σειρά από αλλαγές και ποιοτικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, που αφορούν, τελικά, όπως σημείωσε, «τη βελτίωση της καθημερινής συναλλαγής του πολίτη με το δημόσιο».

Τέλος, για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «στη χθεσινή εκδήλωση θεωρώ πως έκλεισε ένας δύσκολος κύκλος εσωστρέφειας: ήταν παρούσα η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ και στελέχη από όλες τις τάσεις. Πρέπει να αγωνιστούμε άπαντες, για να ανοίξει ένας κύκλος δημιουργίας στο ΠΑΣΟΚ, για ένα συνέδριο για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και τη συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας».