Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Την οργή των «παπανδρεϊκών» προκάλεσε η ευθεία αμφισβήτηση από πλευράς Βενιζέλου της ψήφου του Γιώργου Παπανδρέου κι ενδεχομένως κι άλλων στελεχών που κινούνται κοντά του. 

«Αυτά μας γυρίζουν πίσω δεκαετίες και είναι απαράδεκτα» σχολίαζε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού που πήγε στην προχθεσινή εκδήλωση στο Ζάππειο κι άκουσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπαινίσσεται ότι κάποιοι που δηλώνουν ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν ψηφίζουν κάτι άλλο. 

Παρ’ όλα αυτά όλοι οι άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του κ. Παπανδρέου διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο επιστρέφοντας από τις υποχρεώσεις του στο εξωτερικό είναι διατεθειμένος να απαντήσει στα απαξιωτικά καρφιά του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

«Γιατί να το κάνει, γιατί να αντιδράσει, δεν υπάρχει λόγος» έλεγαν πρόσωπα που γνωρίζουν τον τρόπο που σκέφτεται ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Επίσης, πιστεύουν ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν θα απαντήσει ούτε στην έμμεση πρόκληση Βενιζέλου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, δηλαδή εάν θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ ή εάν θα κάνει κάτι άλλο εκτός ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα ο πρώην πρωθυπουργός απολαμβάνει να βλέπει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να «ψήνεται» γεμάτος ερωτηματικά για τις προθέσεις του προκατόχου της ηγεσίας του κόμματος. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί να επιστρέψει, όταν όμως ο ίδιος κρίνει ότι έφθασε ο κατάλληλος πολιτικός χρόνος. Αυτήν την στιγμή έχει δεσμευθεί δημοσίως ότι δεν θα κάνει κάτι για να διαταράξει την πολιτική ομαλότητα ή να υπονομεύσει την κυβερνητική πλειοψηφία. Επομένως περιδιαβαίνοντας την Ελλάδα με στόχο να συσπειρώσει το κοινό του και τους οπαδούς του και να προετοιμάσει την «επόμενη ημέρα» θα περιμένει ως τις επόμενες εθνικές εκλογές και μετά θα αποφασίσει.

Το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα  με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του είναι να διεκδικήσει εκ νέου το ΠΑΣΟΚ ποντάροντας ασφαλώς σε μία εκλογική επιτυχία του αντιπάλου του, του Ευάγγελου Βενιζέλου. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε ο Παπανδρέου θα εξετάσει το σενάριο της δημιουργίας νέου κόμματος που τώρα αποτελεί απλώς το σχέδιο Β.