Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Η πρώτη ανάγνωση της δημοσκόπησης της Alco (για το Ποντίκι) προκάλεσε ανησυχία στους κατοικοεδρεύοντες στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να προηγείται με διαφορά 3,6 μονάδων (25,3 έναντι 21,7) και να κατοχυρώνει το πολιτικό κέρδος των ευρωεκλογών- τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει με διαφορά 3,85 (26,57 έναντι 22,72). 

Σύντομα όμως, όταν η δημοσκόπηση ξαναδιαβάστηκε και αναλύθηκε λεπτομερώς, η ανησυχία εξαφανίστηκε και έδωσε τη θέση της σε… χαμόγελα! 

Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού παρατήρησαν ότι η διαφορά στην πρόθεση ψήφου είναι μικρότερη από (τη διαφορά) των ευρωεκλογών και με την αναγωγή, φτάνει τις 4 μονάδες και γίνεται ελάχιστα (0,15) μεγαλύτερη. Και ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει με (την κεκτημένη) ταχύτητα στο πολιτικά θερμό φθινόπωρο, αλλά τα όσα μεσολάβησαν από τις ευρωεκλογές ως σήμερα, θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μεγαλύτερη διαφορά. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε τον ΕΝΦΙΑ που αποτελεί (κατά κοινή ομολογία) τη μεγαλύτερη επικοινωνιακή γκάφα της κυβέρνησης Σαμαρά. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΕΝΦΙΑ είχε μεγάλο πολιτικό κόστος, αν και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι (το κόστος) είναι διαχειρίσιμο. Αν κάποιος έλεγε στους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ από τον ΕΝΦΙΑ είχε κόστος 1 % υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις ευρωεκλογές, θα «αγόραζαν» με αναστεναγμούς ανακούφισης. Σκεφτείτε τι ανακούφιση προκάλεσε το 0,15 της Alco. 

Επιπροσθέτως, τις επόμενες μέρες η ΝΔ είναι αυτή που θα καθορίσει την πολιτική ατζέντα. Το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και από το βήμα της ΔΕΘ θα κάνει οικονομικές εξαγγελίες. Όποιο και αν είναι το εύρος αυτών των εξαγγελιών, θετικό κλίμα θα προκαλέσουν.

Το σημαντικότερο σύμφωνα με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, είναι ότι η ΔΕΘ θα αποτελέσει την αφετηρία για την αποκατάσταση των αδικιών και θα αρχίσει να φαίνεται κάποιο φως στην άκρη του τούνελ

Το σημαντικότερο όλων, θεωρείται το γεγονός ότι χθες είδε το φως της δημοσιότητας η σημαντικότερη είδηση των τελευταίων μηνών: Η είδηση ότι το Νοέμβριο, στην Ουάσιγκτον, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.