current views are: 1

6 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:14

Ο Βενιζέλος με διαγραφή Παπανδρέου γκρεμίζει την κυβέρνηση

Μέχρι πότε θα κρατήσει η κατάπαυση του πυρός στο ΠΑΣΟΚ; Αυτό διερωτώνται όλα τα στελέχη του κινήματος που βίωσαν μέσα στην εβδομάδα την μετωπική σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου και μετά από μία ολιγοήμερη κάλμα ανησυχούν για την επόμενη έκρηξη.

Δημοσίευση 06:14’
αρθρο-newpost

Μέχρι πότε θα κρατήσει η κατάπαυση του πυρός στο ΠΑΣΟΚ; Αυτό διερωτώνται όλα τα στελέχη του κινήματος που βίωσαν μέσα στην εβδομάδα την μετωπική σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου και μετά από μία ολιγοήμερη κάλμα ανησυχούν για την επόμενη έκρηξη.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Μέχρι πότε θα κρατήσει η κατάπαυση του πυρός στο ΠΑΣΟΚ; Αυτό διερωτώνται όλα τα στελέχη του κινήματος που βίωσαν μέσα στην εβδομάδα την μετωπική σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου και μετά από μία ολιγοήμερη κάλμα ανησυχούν για την επόμενη έκρηξη.

Στην Χαριλάου Τρικούπη αποφεύγουν να απαντήσουν στο ερώτημα της διάρκειας που θα έχει  η νηνεμία που ακολούθησε την καταιγίδα στο ΠΑΣΟΚ. Για τον απλούστατο λόγο πως αύριο (Κυριακή) έπεται η συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Διεθνή Έκθεση, όπου αναπόφευκτα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του κόμματος θα ερωτηθεί για το φλέγον ζήτημα «Παπανδρέου».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρισκόταν μέχρι χθες στο εξωτερικό και δεν είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους συνεργάτες του. Πολλοί εκτιμούν  ότι δεν θα κλιμακώσει την αντιπαράθεση, άλλωστε τι άλλο απομένει να πει για τον πρώην πρωθυπουργό αφού αμφισβήτησε και την ίδια την ψήφο του προς το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, ακόμη κι αν  προσπαθήσει να κλείσει το θέμα πολλοί θα αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια των λόγων του γνωρίζοντας ποιες είναι οι πραγματικές διαθέσεις του ενός απέναντι στον άλλον. Μία εσωτερική συζήτηση που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα για το εάν ο Βενιζέλος πρέπει να διαγράψει τον Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχει αντίκρισμα γιατί επί της ουσίας τώρα δεν έχει και νόημα.

Άλλωστε η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία όλοι θυμούνται ότι περνά και μέσα από τον Γιώργο Παπανδρέου και τους βουλευτές που ελέγχει στην κοινοβουλευτική ομάδα. «Θα έπρεπε να τον έχει διαγράψει όταν καταψήφισε, τώρα είναι αργά» σχολιάζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ από όλες τις τάσεις που δεν κρύβουν την αγωνία τους για την τύχη του μικρού τους κόμματος.

Τα στοιχήματα στο ΠΑΣΟΚ δίνουν και παίρνουν. Οι πιο πολλοί στοιχηματίζουν ότι οι δύο θα συνεχίσουν να συμπορεύονται ακόμη και υπό αυτές τις πολεμικές συνθήκες γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Ο μεν Βενιζέλος  ποντάρει στην διατήρηση της κυβερνητικής ομαλότητας και ενδεχομένως στην επίτευξη της προεδρικής εκλογής και με τις ψήφους των «παπανδρεϊκών», ο δε Παπανδρέου προφανώς και δεν θα αναλάβει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση για λόγους που θα φανούν στην πλειοψηφία των πολιτών ως συνέχιση μιας προσωπικής βεντέτας.


σχετικα αρθρα