Ερώτηση στην Τίνα Μπιρμπίλη για την οικολογική καταστροφή που συμβαίνει στο νησί της Άνδρου και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και το οικοσύστημα του Αιγαίου κατεθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην ερώτησή της η κ. Μπακογιάννη αναφέρει οτι "η παράνομη χωματερή, η οποία λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια και η οποία παρά τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ δεν έχει κλείσει, κατέρρευσε στις 4 Φεβρουαρίου λόγω βροχοπτώσεων. Το αποτέλεσμα ήταν τόνοι απορριμμάτων να πέσουν στην παραλία του Σχοινιά με συνέπεια να υπάρχει καταστροφή του περιβάλλοντος, μόλυνση της θάλασσας σε μια ακτίνα τουλάχιστον 100 μέτρων, με σημαντικές επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα, τη διατροφική αλυσίδα και τη δημόσια υγεία του νησιού”.

Η κ. Μποκογιάννη ρωτάει την υπουργό ποιά μέτρα θα λάβει για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που έχει προκύψει, αν έχει ενημερώσει και  ζητήσει βοήθεια από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης και πως θα αντιμετωπίσει το  θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των υγειονομικών προβλημάτων που προκύπτουν ενόψει και της τουριστικής περιόδου που ξεκινάει;