Ο πρωθυπουργός έπειτα από τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ και την ομιλία του επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», το οποίο έχει παραχωρηθεί για την αξιοποίησή του σε ελεύθερο χώρο στον Δήμο Παύλου Μελά.

Σε δηλώσεις του αρχικά ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ανέφερε ότι «Μετά από κόπο και πολύ αγώνα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι υπηρεσίες της Πολιτείας, η τοπική Εκκλησία φτάνει στην ευχάριστη στιγμή να υποδέχεται τον πρωθυπουργό ο οποίος ανήγγειλε με τον πιο επίσημο τρόπο την παραχώρηση του στρατοπέδου «Παύλου Μελά». Σας ευχαριστώ γιατί, στην ομιλία σας προ ολίγου, ομιλήσατε για τη συνέχιση των έργων υποδομών, που χρόνια περίμεναν οι άνθρωποι που κατοικούν στα Δυτικά, και είναι η συνέχιση των έργων των ανισόπεδων κόμβων όπως έπρεπε αυτοί να είχαν γίνει, μετά τη διάνοιξη της Περιφερειακής Οδού, μια και η διάνοιξη ταξικά σταμάτησε στον Άγιο Παύλο, γιατί εδώ πάντοτε τελείωναν τα χρήματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκα και οι δηλώσεις του δημάρχου Παύλου Μελά, ο οποίος τόνισε ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της Σταυρούπολης και της ευρύτερης περιοχής, να αποδοθεί στην Τοπική Κοινωνία. 

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του έδωσε τα συγχαρητήριά του για τον αγώνα του δημάρχου ώστε συνειδητοποιήσει η Πολιτεία την ανάγκη, ενώ για τον Σεβασμιότατο ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «Ότι η αγάπη την οποία είπε ως μέσο έκφρασης βοήθειας προς εκείνους που είναι πιο απελπισμένοι, ήταν κάτι που εμένα μου αποτυπώθηκε μέσα μου βαθιά, όταν προ 3 ετών τον γνώρισα στο γραφείο του. Τότε μου είπε για αυτήν την πίκρα που επικρατούσε εδώ στην περιοχή. Και για την παραμελημένη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Και από τότε μου έχει μείνει». 

Τέλος, ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε: «χαίρομαι γιατί κάθε περιοχή με τέτοια στρατόπεδα, με τέτοιους χώρους ελεύθερους, δημόσιους, εντός κατοικημένης ζώνης, που ανήκουν στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, είναι πάρα πολύ σωστό να αποδίδεται στον δήμο, να αποδίδεται σε εκείνους οι οποίοι μπορούν να κάνουν αυτό που λέμε τώρα, με τη βοήθεια του κράτους». 

«Δηλαδή, σύγχρονο κέντρο άθλησης, πολιτισμού, αναψυχής, αυτά τα οποία πραγματικά λείπουν. Και αυτές οι ανάσες ζωής, είναι αυτές που τελικά κάνουν και τη διαφορά. Και μπορεί και αυτός που είναι από την εργατούπολη και αγωνίζεται όλη μέρα για το μεροκάματο, να πει ότι κάτι αφήνει καλύτερο στα παιδιά του. Αυτή είναι όλη η υπόθεση. Και πάλι σας ευχαριστώ για αυτές τις θύμησες και συγχαίρω και τον Δήμαρχο για την αγάπη που έχει για την πόλη του» κατέληξε ο πρωθυπουργός.