Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε δηλώσεις του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλώντας τον λαό να οργανώσει την πάλη του με αιχμή τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, «προκλητικές», αλλά και τις «αυταπάτες» - που όπως επισήμανε - «σπέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα». Πρόσθεσε ότι το αποψινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη «πρέπει να σημάνει σάλπισμα φθινοπωρινής εργατικής αντεπίθεσης».

«Απέναντι στις προκλητικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σήμερα από τη ΔΕΘ για τα νέα ψίχουλα πείνας στο λαό μας, απέναντι στις αυταπάτες στις ψεύτικες ελπίδες που σπέρνει αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα, για το μέλλον αυτού του τόπου, ο λαός μας θα πρέπει να αντιτάξει την πάλη του με σύνθημα, δεν αντέχουμε, δε μπορούμε άλλο να ζήσουμε με ψίχουλα πείνας, η ζωή είναι δική μας, θα πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας, να οργανώσουμε την πάλη μας», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε:«Το συλλαλητήριο σήμερα από τη ΔΕΘ πρέπει να σημάνει πραγματικό σάλπισμα φθινοπωρινής εργατικής αντεπίθεσης το επόμενο διάστημα με αιχμή τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα προβλήματα της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας, τα φορολογικά μέτρα και τα «χαράτσια», την απλήρωτη εργασία, τα προβλήματα της παιδείας και της υγείας, το ασφαλιστικό, "που για μας αποτελεί και για όλο το λαό, αιτία πολέμου», όπως τόνισε, τις «βάρβαρες» εργασιακές σχέσεις, κ.α. «Όλα αυτά τα ζητήματα βρίσκονται στο επίκεντρο της πάλης με λαϊκή συμμαχία με εργατική λαϊκή αντεπίθεση για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας για τον τόπο μας» κατέληξε.