Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σήμερα το μεσημέρι δίνει συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης, στα πλαίσια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Ήταν κάτι που ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμούσε. Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ η εβδομάδα ήταν γεμάτη εσωστρέφεια μετά τα όσα έγιναν στο Ζάππειο την περασμένη Δευτέρα. 

Η συνέντευξη Βενιζέλου έρχεται μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις Σαμαρά για τις αλλαγές στη φορολογία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιθυμούσε να μιλήσει για όλα αυτά και κυρίως για τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση, όμως είναι δεδομένο πως τις περισσότερες ερωτήσεις θα τις δεχθεί για το θέμα Παπανδρέου. Το επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για αυτό προετοιμάζεται.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τηρήσει σκληρή γραμμή. Ουσιαστικά θα στείλει μήνυμα στο Γιώργο Παπανδρέου πως αν «κουνηθεί» δε θα διστάσει στιγμή να τον διαγράψει από το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Βενιζέλος περιμένει τον Παπανδρέου στη γωνία και αν ο πρώην πρωθυπουργός προκαλέσει τότε αυτομάτως θα φύγει από το κόμμα.

Ενώ αναμένεται να απαντήσει και τι ακριβώς εννοούσε πως θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πότε σκοπεύει να αποχωρήσει και ποιόν θεωρεί κατάλληλο για να τον αντικαταστήσει.