Την έκθεση της ΔΕΘ επισκέφτηκε πριν τη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος υποσχέθηκε πολύπλευρη στήριξη στην αναπτυξιακή πορεία της ΔΕΘ-Helexpo, στη συνάντησή του με τα μέλη της Διοίκησης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τη φυσιογνωμία της 79ης ΔΕΘ και τα θετικά αποτελέσματα της πορείας μετά την ενοποίηση των δύο εταιρειών, καθώς και για τους στόχους, μεταξύ των οποίων είναι και η διεθνοποίηση.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης στις θεματικές εκθέσεις και για τη Γενική Έκθεση τόνισε πως πρέπει να αποκτήσει πιο ξεκάθαρη ταυτότητα.

Ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που του έθεσε η διοίκηση και θα εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών να οριστεί ειδική αντικειμενική αξία για το ακίνητο της ΔΕΘ, επειδή είναι ειδικού σκοπού, και να μην ισχύσει η εμπορική αξία στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Τον κ. Βενιζέλο συνόδευαν οι υπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου και Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.