Και νέες αιχμές από τη Βάσω Παπανδρέου σήμερα κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Αφορμή η διάταξη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με την οποία η ημερήσια διαχείριση των αποθεματικών του Κράτους μεταφέρεται από το Γενικό Λογιστήριο στον ΟΔΔHX.

Η κ. Παπανδρέου συντάχθηκε με τις ενστάσεις που διατύπωσει ο Γιώργος Φλωρίδης για την ίδια διάταξη και είπε απευθυνόμενη στον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, που ηταν εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα:

"Ελπίζω η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να δώσει στην Ολομέλεια τις απαντήσεις στα θέματα που εχουν τεθεί έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί ένας οργανισμός όπου "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει".

Στην επίθεση της Β. Παπανδρέου δεν άργησε να απαντήσει ο υφυπουργός Φιλιππός Σαχινίδης ο οποίος απάντησε με τον ίδιο δεικτικό τρόπο στην πρώην υπουργό λέγοντας ”Δεν μου αρέσουν τα υπονοούμενα ή τα ευθέως εννοούμενα του τύπου ''Γιάννης Κερνάει, Γιάννης πίνει''. Υπάρχει και το ''Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα''. Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υπηρετήσει την αδιαφάνεια στην διαχείριση του χρέους και των διαθεσίμων. Ο ΟΔΔΗΧ μπορεί να δουλέψει πιο αποτελεσματικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους'.

Λίγο αργότερα ο υφυπουργός κατέβηκε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σύγκρουση με την κ. Παπανδρέου έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά “Από εδώ και πέρα θα απαντάμε σε όλα”