Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Λίγες μόνο μέρες πριν από τη ΔΕΘ όπου εκεί ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εμφανιστεί με....χαρτί και με μολύβι προκειμένου να πείσει τους δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη ότι ξέρει τι λέει και οι αριθμοί στο οικονομικό πρόγραμμα βγαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει στην ανάγνωση των δημοσκοπήσεων προκειμένου να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα. 

Το στοιχείο που δίνουν την μεγαλύτερη σημασία την συγκεκριμένη στιγμή –τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- είναι αυτό που δείχνει ότι η διαφορά ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα για το ποιος είναι κατάλληλος πρωθυπουργός έχει μειωθεί αισθητά. Το προφίλ του Αντ. Σαμαρά που ήταν και το μεγάλο ατού της κυβέρνησης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να φθείρεται υποστηρίζουν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. 

Άλλωστε  στην πρόσφατη δημοσκόπηση του παρουσίασε η εφημερίδα το ΠΟΝΤΙΚΙ ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα μόνο δυο ποσοστιαίες μονάδες ενώ στο παρελθόν οι διαφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη. Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο δείχνουν και κάτι άλλο. Ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες προτάσεις έχουν εμφανιστεί σποραδικά δεν έχουν πείσει τους πολίτες. 

Με βάση λοιπόν αυτά τα συμπεράσματα και λαμβάνοντα υπ όψη τους ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να εμφανίσουν στην Θεσσαλονίκη όχι μόνο κοστολογημένες τις προτάσεις τους αλλά και τα πρόσωπα τα οποία θα κυβερνήσουν. Με λίγα λόγια στην Θεσσαλονίκη θα εμφανιστεί η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας από την Ιταλία όπου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο για να πάρει μέρος στο  Φόρουμ του Αμπροζετι  επανέλαβε σε συνέντευξη του την λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγει η χώρα από την κρίση. 

«Χρειαζόμαστε μια λύση για το δημόσιο χρέος, όπως το 1953 βρέθηκε μια λύση, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για τα πολεμικά χρέη της Γερμανίας» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Ήρθα στο «στόμα του λύκου» -συνέχισε- γιατί είναι καλύτερα να ακούς κάποιον απευθείας, ακόμη και εάν έχει διαφορετική γνώμη. Το φάρμακο που επέλεξαν για την κρίση, η δημοσιονομική πειθαρχία και η λιτότητα, δεν είναι μόνο λανθασμένο, αλλά και επιζήμιο 

Σίγουρα, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα μεγάλα ελλείμματα του παρελθόντος, αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να έχει ένα χρέος σχεδόν διπλάσιο του ΑΕΠ της, γιατί μόνο το κόστος για τους τόκους συνθλίβει οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης. 

Ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης επιτέθηκε για μια ακόμη φορά εναντίον της Αγκελας Μέρκελ λέγοντας ότι « σήμερα συζητούν 27 αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Μέρκελ και κατέληξε λέγοντας «εάν στην Ευρώπη συνεχιστεί η στασιμότητα και ο αποπληθωρισμός κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο μια ευρωπαϊκή, άλλα μια παγκόσμια ύφεση».