Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Όλα για όλα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τα παίζει το ΠΑΣΟΚ όπως άφησε να εννοηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην ιδιαιτερότητα της διαδικασίας και την συνέδεσε ευθέως με το μέλλον της χώρας προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την χώρα. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεδίωξε να συνεχίσει αυτό που έκανε μία ημέρα πριν από το βήμα της Έκθεσης ο πρωθυπουργός: Δηλαδή να φωτογραφίσει από τώρα ως υπεύθυνο για την υπονόμευση των προσπαθειών της χώρας και των θυσιών του ελληνικού λαού τον ΣΥΡΙΖΑ χρεώνοντας του την αδυναμία εκλογής νέου Προέδρου μόνο και μόνο για να καταλάβει την εξουσία. 

Το είπε και στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως η περίοδος που ακολουθεί θα είναι ιδιαίτερα πυκνή πολιτικά και επιπλέον πως θα έχει ως ορίζοντα την ανάδειξη του διαδόχου του κ. Παπούλια. 

Πάντως, δεν εξήγησε με ποιον τρόπο θα μπορούσε η συγκυβέρνηση να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους. 

Αντιθέτως, σε σύσκεψη που συγκάλεσε με κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι θα πρέπει οι νομαρχιακές να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αρχίσουν εγκαίρως την αναζήτηση υποψήφιων βουλευτών ούτως ώστε το κίνημα να μην βρεθεί απροετοίμαστο σε περίπτωση που η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές λόγω της διάλυσης της Βουλής. 

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που να μην ψηφίσει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προσπάθησε να υπερβεί τα εσωκομματικά λέγοντας ότι μίλησε διεξοδικά γι' αυτά την περασμένη Τετάρτη. Παρ' όλα αυτά επανέλαβε την περίφημη φράση με το παραβάν και την ψήφο, που ως γνωστόν έχει εξοργίσει τους «παπανδρεϊκούς».