"Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση του δημοσίου εξωτερικού χρέους", τόνισε σε συνέντευξή του στο "Flash", ο Βουλευτής Αττικής του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Βασίλης Οικονόμου.

"Η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει τώρα και όχι το 2013 και πρέπει να ξεκινήσει οργανωμένα με σχέδιο και σε συνεννόηση με την ΕΕ. Δεν εξυπηρετεί κανένα συμφέρον της χώρας η πώληση σε τιμή ευκαιρίας της περιουσίας του ελληνικού λαού και δεν μπορούμε να περιμένουμε την αποτυχία όλων των Μνημονίων προκειμένου να δούμε την πραγματικότητα", δήλωσε 

Ο ίδιος πρόσθεσε:

"Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας. Πρέπει να απεμπλακούμε από τους εκβιαστικούς και παράνομους όρους του Μνημονίου και να φύγουμε από την λογική της ύφεσης, της εσωτερικής υποτίμησης, της μεγάλης ανεργίας, της συνεχούς σμίκρυνσης μισθών και συντάξεων στο βωμό μιας δήθεν ανταγωνιστικότητας. Ως Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών ζητάμε:
1.- ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
2.- ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
3.- ΗΠΙΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ
4.- ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΡΕΗ
5.- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Αυτά είναι τα ελάχιστα για να ξεκινήσουμε μια πραγματική προσπάθεια διάσωσης της χώρας και επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη".