current views are: 2

8 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:43

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγεί το πνεύμα του Συντάγματος

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτίμησε ότι οι 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα βρεθούν.

Δημοσίευση 12:43’
αρθρο-newpost

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτίμησε ότι οι 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα βρεθούν.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτίμησε ότι οι 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα βρεθούν, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για καταστρατήγηση του Συντάγματος.

Μιλώντας στον Real FM, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του Συντάγματος, χρησιμοποιώντας την προεδρική εκλογή για να προκαλέσει εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Αν τελικά τα καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, θεωρώ ότι θα πληρώσει το τίμημα της επιλογής του».

Όσον αφορά στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο: θα προχωρήσει σε σταδιακή πολιτική φορολογικών ελαφρύνσεων, εναρμονισμένη με τον προϋπολογισμό. Η πολιτική αυτή θα εξειδικευθεί περισσότερο μέχρι τα τέλη του έτους. Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει».

Σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο, ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις, που έχουν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο αυτό εφαρμόστηκε. «Υπάρχουν υπάλληλοι σε υπουργεία που αμείβονται περισσότερο από υπαλλήλους με ίδια προσόντα σε άλλα υπουργεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, πρόσθεσε πως «η αναμόρφωση του μισθολογίου αποτελεί δέσμευση της χώρας και πως «μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις που θα διορθώσουν στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος», ενώ ανέφερε ότι «όλες οι προαγωγές στο δημόσιο έχουν παγώσει από το 2011», για να συμπληρώσει ότι «πρέπει να συζητήσουμε ένα σταδιακό ξεπάγωμα των προαγωγών».


σχετικα αρθρα