Σε 10.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας τον Δεκέμβριο, εάν γίνει δεκτό το αίτημα να εξαιρεθεί ο χώρος της εκπαίδευσης από τον κανόνα του 1 προς 10, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε δέκα συνταξιοδοτήσεις.

Σε συνέντευξή του στον Real FM, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι «είναι μια πολιτική ενέργεια που προϋποθέτει συμφωνία της κυβέρνησης και στη συνέχεια συμφωνία και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει να συζητάμε» και πρόσθεσε πως η σχετική μελέτη του υπουργείου θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι οι θέσεις που θα μείνουν κενές στα σχολεία με την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα είναι 500. 

«Παρόλο τον αγώνα μας, τα 22.500 κενά τα κατεβάσαμε σε 16.500 με λιγότερες αποσπάσεις, περισσότερες παράλληλες αναθέσεις διδασκαλίας και καλύτερη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, αλλά από τις 16.500 κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μόνο τις 16.000. Δηλαδή ξεκινάμε με 500 μείον και θα προσπαθήσουμε να είναι μόνο αυτά τα κενά μας», είπε χαρακτηριστικά.