Την ανάγκη για ριζική αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τη μεταφορά μαθητών υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Κατά την επίσκεψή της στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, η κυρία Δούρου σημείωσε πως «με διαρκείς τροπολογίες-μπαλώματα, όπως κάνει η κυβέρνηση, η κατάσταση δεν βελτιώνεται, περιπλέκεται σε βάρος των μαθητών, υπονομεύοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για πρόσβαση στην παιδεία».

Τόνισε παράλληλα ότι χρειάζεται άμεσα ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, «που θα λαμβάνει υπόψη του όσα τονίζονται στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, δηλαδή η ασφάλεια κατά τη μετακίνηση των μαθητών, η απόσταση της κατοικίας του μαθητή από το σχολείο και το βάρος που μεταφέρει, η διάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών και οι πληθυσμιακές, ηλικιακές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες».

Από την πλευρά του, ο κ. Φιλίππου είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, τις ερχόμενες ημέρες η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε πρόχειρους διαγωνισμούς, ώστε να επιλυθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου το πρόβλημα για το σύνολο των μαθητών της Αττικής έως τον Φεβρουάριο 2015.