Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη που ανέλυσε το σχέδιο για τις φοροελαφρύνσεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και αναφερόμενη στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η Σοφία Βούλτεψη τόνισε:

«Όταν κυβερνάς έχεις μπροστά σου προϋπολογισμό. Όταν δεν κυβερνάς φαντασιώνεσαι όποιον προϋπολογισμό θέλεις. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Ειδικά σε αυτήν την αντιπολίτευση, που δεν έχει αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο... Τα χρήματά μας είναι συγκεκριμένα. Δεν υπάρχει τρόπος να δανειζόμαστε, κάποιος να μας ρίχνει λεφτά από τον ουρανό, αυτό τελείωσε».

Συνεχίζοντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε πως ο κ. Σαμαράς «τα έχει όλα παραπέμψει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού... Αυτό το οποίο είμαι σε θέση να πω είναι ότι ο οδικός χάρτης, τον οποίο έχει χαράξει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, έχει διάφορους σταθμούς. Και έχω πει από την αρχή ότι ένας από τους σταθμούς αυτούς είναι και οι φοροελαφρύνσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία μας και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη».

Αναφερόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τους βιομηχάνους και με τη ΓΣΕΕ και με την ΑΔΕΔΥ και με τον ΣΕΤΕ, με όλους, και βγήκε και είπε ότι με όλους έχει συμφωνήσει» και αναρωτήθηκε:

«Πώς γίνεται αυτό; Με συγχωρείτε, αλλά πώς γίνεται να συμφωνείς και με τους βιομηχάνους και με τη ΓΣΕΕ και με την ΑΔΕΔΥ; Κάποιον “λάκκο έχει η φάβα”»

Η κ. Βούλτεψη μίλησε επίσης για διγλωσσία, λέγοντας πως «άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό» και προσέθεσε:

«Στο εξωτερικό λέει, όπως είπε και στο CΝBC ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη” και στο εσωτερικό λέει ότι “θα τα τινάξει όλα στον αέρα, αν πιεστεί”. Άρα, λοιπόν, υπάρχει μια διγλωσσία, υπάρχει δηλαδή “ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού” και “ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού”. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη «για να υπάρξει ρεαλιστική στροφή του κ. Τσίπρα, πρέπει να βγει δημοσίως και να αποκηρύξει τις πολιτικές αποφάσεις του κόμματος, με κορυφαία και τελευταία τη Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, όπου λέει ξεκάθαρα “έξω από το ΝΑΤΟ”, “έξω από τη Συμφωνία Σένγκεν”, “έξω η FRONTEX” που μας φυλάει τα σύνορα».