Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Σε διάσπαση οδηγείται η ΔΗΜΑΡ με τον Σπύρο Λυκούδη να προετοιμάζεται να ανακοινώσει την αποχώρησή του από το κόμμα και την ανεξαρτητοποίησή του εντός της εβδομάδας. 

Η μεταρρυθμιστική τάση της Αγίου Κωνσταντίνου αποφάσισε χθες σε κλειστή σύσκεψη την αποχώρησή της από το κόμμα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι από την ΔΗΜΑΡ αποχωρούν συνολικά 24 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, προερχόμενα από την μειοψηφία καθώς και όλα τα στελέχη που ανήκουν στους αποκαλούμενους ανανεωτές. 

Δύο είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν τις επόμενες ημέρες. Εάν τους Μεταρρυθμιστές ακολουθήσει στην έξοδο και η βουλευτής Νίκη Φούντα η οποία συνομιλεί μαζί τους και έχει απομακρυνθεί από τις θέσεις της ηγεσίας κι επιπλέον εάν στο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί θα υπαχθούν και ο διαγραφείς Γρηγόρης Ψαριανός όπως επίσης και ο ανεξάρτητος Βασίλης Οικονόμου

Επίσης, ενδεχομένως να υπάρξει κόντρα για την έδρα του Σπύρου Λυκούδη ο οποίος δεν προτίθεται να την παραδώσει αλλά σκοπεύει να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο Θόδωρος Μαργαρίτης από την πλειοψηφία είπε χθες ευθέως ότι ο βουλευτής Επικρατείας θα πρέπει να αφήσει την έδρα του καθώς δεν έχει εκλεγεί με σταυρό για λόγους ηθικής τάξης. Η Αγίου Κωνσταντίνου έως τώρα δεν έχει αντιδράσει καθώς περιμένει τις οριστικές αποφάσεις του Σπύρου Λυκούδη και πιθανή δήλωσή του για να σχολιάσει. 

Πάντως, ανεξάρτητα από το θέμα της διαχείρισης των εδρών η ΔΗΜΑΡ οδεύει προς το Συνέδριό της τον Οκτώβριο χωρίς ένα μεγάλο κομμάτι στελεχών της που θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της σοσιαλδημοκρατίας.