Αιχμές για τα εσωτερικά της ΝΔ άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως «δεν πρέπει να αμφισβητηθεί η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ»  ενώ αναφέρθηκε σε έλλειψη διαλόγου στους κόλπους τoυ κυβερνώντος κόμματος φέρνοντας ως παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης: «Τάχθηκα υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, ως αστική συμφωνία, καμία σχέση με το γάμο. Είναι μια από τις Αυποχρεώσεις που έχουμε και είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων... Πρέπει να δούμε τις συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν μπορούμε να μην κουβεντιάζουμε τα θέματα», είπε. 

Η κ. Μπακογιάννη είπε πως η κεντροαριστερά δεν είναι αξιόπιστος πόλος, ενώ η κεντροδεξιά έχει πολύ συγκεκριμένη ιδεολογία από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Αν θέλει μπορεί και πρέπει να εκφράσει όλη την παράταξη ο Αντώνης Σαμαράς» επισήμανε. «Υπήρξα παραταξιακή σε όλη τη μου τη ζωή όλη μου τη ζωή, όλη μου τη ζωή πολεμούσα για μια μεγάλη παράταξη, υπό συγκεκριμένες προϋπόθεσης βεβαίως... Πιστεύω στο ‘όλον’» πρόσθεσε. 

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε πως «υπάρχουν 180 βουλευτές». «Παρά τον ΕΝΦΙΑ, που έβγαλε τη μισή Ελλάδα από τα ρούχα της, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει» κατέληξε.