Επιστολή στον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου με την οποία τον προσκαλεί σε ημερίδα της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας έστειλε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι την Παρασκευή ψηφίστηκε μία διάταξη που «ποινικοποιεί τον ευαγγελικό λόγο και τιμωρεί εκείνους που τολμούν να μιλούν ακόμη για την οντολογία και την ανθρώπινη φυσιολογία. Πρόκειται για αποσιώπηση του θέματος από το μιντιακό κατεστημένο» που αντίκειται όπως αναφέρει «στο θέλω της ελληνικής κοινωνίας». 

Παράλληλα ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι: «Μέσα από την επαφή μας με την κοινωνία, προσλαμβάνουμε την άγνοια των πολιτών περί την ψήφιση επί της αρχής την Παρασκευή 5/9 μίας διάταξης που ποινικοποιεί τον ευαγγελικό λόγο και τιμωρεί εκείνους που τολμούν να μιλούν ακόμη για την οντολογία και την ανθρώπινη φυσιολογία.  Είναι προφανές ότι το μιντιακό κατεστημένο φρόντισε για μία ακόμη φορά να αποσιωπήσει νομοθετικό έργο που αντίκειται στο "θέλω" της ελληνικής κοινωνίας.  

Ενημερώνουμε δε την κοινωνία, καθώς και τα Μ.Μ.Ε. ότι το ΧΡΙ.Κ.Α στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για έναν ανοιχτό διάλογο γύρω από την προστασία της ανθρώπινης οντολογίας παρεδόθη σήμερα από τον εκπρόσωπο τύπου του Κόμματος Γ. Κανελλάκη, στην εν Αθήναις Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, πρόσκληση του κ. Νικολόπουλου, προς τον αξιότιμο πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου κ. Xavier Bettel, για να συμμετάσχει στη σχετική ημερίδα της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας στην Αθήνα το προσεχές διάστημα».