Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Σπύρος Λυκούδης

Στην επιστολή του ο κ. Λυκούδης αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, με την επιστολή του αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από σήμερα δεν ανήκω στην ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς και παραμένω ως ανεξάρτητος βουλευτής.
Με εκτίμηση
Σπύρος Λυκούδης»

Όπως έχει ήδη γράψει το newpost.gr ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η ανεξαρτητοποίηση του κ. Λυκούδη από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ. 

Χθες η μεταρρυθμιστική τάση της Αγίου Κωνσταντίνου σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποίησε αποφάσισε την αποχώρησή της από το κόμμα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι από την ΔΗΜΑΡ αποχωρούν συνολικά 24 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, προερχόμενα από την μειοψηφία καθώς και όλα τα στελέχη που ανήκουν στους αποκαλούμενους ανανεωτές. 

Μάλιστα η απόφαση των στελεχών που μετείχαν μέχρι πρόσφατα στα καθοδηγητικά όργανα της ΔΗΜΑΡ ήταν ομόφωνη.

Τις επόμενες ημέρες η Μεταρρυθμιστική Τάση θα συγκαλέσει πανελλαδική σύσκεψη ώστε να αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο.

ΔΗΜΑΡ: Καθένας επιλέγει το δρόμο του

Για μακρά περίοδο άρνησης να αποδεχτεί τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά για τον Σπύρο Λυκούδη σε ανακοίνωσή της μετά την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι στα δημοκρατικά κόμματα δεν μπορεί να υπάρχει άλλος τρόπος λειτουργίας πέραν των δημοκρατικών διαδικασιών. 

Αναλυτικά η απάντηση της ΔΗΜΑΡ:

Η απόφαση του Σπύρου Λυκούδη να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς περιόδου άρνησής του να αποδεχτεί τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Στα δημοκρατικά κόμματα, ωστόσο, πόσω μάλλον σε κόμμα που εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της ανανεωτικής αριστεράς, άλλος τρόπος λειτουργίας πέραν του σεβασμού στον κανόνα της πλειοψηφίας και της αποδοχής των δημοκρατικών διαδικασιών δεν νοείται.  
 
Καθένας επιλέγει τον δρόμο του...