Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας. 

Ο  Π.Κοέλιο, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Εξέφρασε την αλληλεγγύη και το σεβασμό του προς τον ελληνικό λαό προσθέτοντας:

«Γνωρίζω το τεράστιο κοινωνικό  κόστος που είχε η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. Η απασχόληση έχει βελτιωθεί πρόσφατα αλλά είναι το πιο επιτακτικό ζήτημα» επεσήμανε και συμβούλεψε πως χρειάζονται «διαρθρωτικά μέτρα που θα προσελκύσουν ποιοτικές επενδύσεις. Έτσι αντιμετωπίσαμε το πρόγραμμα στην Πορτογαλία. Όταν μπήκαμε στο ευρώ γνωρίζαμε ότι οι κυβερνήσεις θα πρεπε να μετατρέψουν την οικονομία. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν και μας κατέστησαν ευάλωτους. Είμαστε σε πρώιμη περίοδο ανάπτυξης και είναι δύσκολο να δουν οι λαοί το φως σου τέλος του τούνελ Στην Πορτογάλους η ανεργία μειώνεται. Είμαι πεπεισμένος ότι και η Ελλάδα βρίσκεται στον ίδιο δρόμο και επιστρέφει φέτος στην ανάπτυξη αφού πετύχει διαρθρωτικές αλλαγές».

«Τα σημάδια ανάκαμψης θα φανούν εντός του έτους», δήλωσε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς. 

Ο έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τόνισε ότι με «σταδιακά και σταθερά βήματα» η χώρα επιστρέφει στον δρόμο της ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα εχει πετύχει δημοσιονομικούς στόχους. Προχωρά σε διαρθρωτικές αλλαγες. Βρισκόμαστε προς το τέλος του μνημονίου. Και οι τρεις χώρες πραγματοποίησαν μεγάλα άλματα σε μικρό χρόνο. Αποδείξαμε οτι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η ευρωζώνη δουλεύει, τώρα μπορεί να γινει πιο αισθητή η στροφή προς ανάπτυξη χωρις να πάτε κλείνουμε απο δημοσιονομικού στόχους».