Την πρώτη τους συνάντηση είχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του.

Ο κ. Τζιτζικώστας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με τις χειραψίες που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στην τελετή εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ, το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι η χειραψία με τον κ. Σαμαρά φάνηκε σχετικά ψυχρή ενώ με τον κ. Καραμανλή πολύ θερμή.

Απαντώτας ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε την χαρά του για τη συνάντηση που είχε με τον κ. Καραμανλή τον οποίο και χαρκτήρισε ως κεφάλαιο για την χώρα.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στη θεσμική σχέση ανάμεσα σε έναν πρωθυπουργό και σε έναν περιφερειάρχη μπορεί να μπαίνουν ζητήματα προσωπικής πικρίας ή θέματα που αφορούν στο παρελθόν. Χάρηκα πράγματι για τη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ ιδιαίτερα και ένας άνθρωπος που θεωρώ ότι αποτελεί κεφάλαιο για τη χώρα και την ευρύτερη κεντροδεξιά και, μάλιστα, σε ρόλο όχι τιμητικής αποστρατείας, όπως κάποιοι θα ήθελαν» ανέφερε.