Τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θόδωρο Φέσσα, δέχτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε πως «πρέπει να έχουμε μια σταθερότητα και μια ομόνοια και ομοψυχία, ούτως ώστε να δούμε τι πρέπει να γίνει, πού πρέπει να πάμε, για να μπορέσουμε με συνεργασία, με συνεννόηση και με συναίνεση να τα καταφέρουμε. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε».

Ο κ. Φέσσας πρόσθεσε ότι η οικονομία δείχνει να σταθεροποιείται και πώς τα πρώτα σημάδια είναι θετικά, αλλά δεν θα πρέπει να υπάρξουν πισωγυρίσματα.

«Έχουμε δυστυχώς σαν ποσοστό της βιομηχανίας αρκετά χαμηλότερο από την Ευρώπη, γύρω στο 9% και ο στόχος της Ευρώπης να φανταστείτε τώρα, είναι γύρω στο 14%, πάει στο 20% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος μέχρι το 2020», είπε ο κ. Φέσσας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στην πορεία των εξαγωγών, ο κ. Φέσσας είπε ότι έχουν σταθεροποιηθεί και πως υπάρχει μια ελάχιστη πτώση σε σχέση με πέρυσι. «Τώρα αυτό είναι το στοίχημα: να είμαστε μια χώρα παραγωγής και εξαγωγών και όχι εισαγωγών και κατανάλωσης» τόνισε.

Ο κ. Φέσσας, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης με σταθερότητα και κοινωνικό διάλογο.