Ένα απίστευτο βίντεο στο οποίο συμμετέχει η πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας και νυν ευρωπαία επίτροπος Alenka Bratusek ανέβασε στο twitter η ελληνίδα ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. 

Η κ. Σπυράκη καλέι την Alenka Bratusek να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου για το γεγονός ότι σε εκδήλωση στη χώρα της τραγουδούσε στίχους κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

 

Οι στίχοι μεταξύ άλλων ανέφεραν τα εξής: «H Ευρώπη είναι μια συμμορίων ληστών. Εμείς φταίμε που θέλαμε να μπουμε στην Ευρώπη των ληστών και των κλεφτών. 
Αν τους πω γύφτους θα προσβάλλω τους γύφτους. Μακάρι ο διάβολος να τους πάρει όλους». 

Η κ. Bratusek που θα εκπροσωπήσει τη Σλοβενία στη νέα ευρωπαϊκή επιτροπή υπό τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ χειροκροτούσε και σιγοτραγουδούσε το εν λόγω τραγούδι που χαρακτηρίζει κλέφτες τους ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Η Μαρία Σπυράκη την καλεί λοιπόν να εξηγήσει στο ευρωκοινοβούλιο πώς βλέπει την Ευρώπη ενώ σχολιάζει πως η σλοβενή επίτροπος δεν ήθελε ποτέ η χώρα της να συγκρίνεται με την Ελλάδα

 

 

H Alenka Bratusek γεννήθηκε το 1970 και ήταν πρωθυπουργός από τον Ιανουάριο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014. Παλαιά ανήκε στο κόμμα των Φιλελέυθερων Δημοκρατών ενώ φέτος προχώρησε στη δημιουργία του δικού της κόμματος (Η συμαχία της Alenka Bratusek) με το οποίο εξέλεξε 4 έδρες στις εκλογές του Ιουλίου.