Συναντήσεις διαλόγου για τη διαφάνεια, την κάθαρση και τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα συμφώνησαν οι Οικολόγοι-Πράσινοι με το κόμμα της «Δράσης». Πρόκειται για πρωτοβουλία των Οικολόγων-Πράσινων που εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών τους για προγραμματικό διάλογο με άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς εκτιμούν ότι η συζήτηση μπορεί να βοηθήσει όλες τις πλευρές να εμπλουτίσουν τις θέσεις και την οπτική τους.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν στον καθορισμό χωριστών επόμενων συναντήσεων διαλόγου για τα δύο θέματα που προτάθηκαν, με προοπτική να επεκταθούν οι συζητήσεις και σε θέματα δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος «Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε το διάλογο με ευρύτερους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, με απώτερη προοπτική την οικοδόμηση επιμέρους θεματικών πλειοψηφιών και τη συμβολή από διαφορετικές σκοπιές στο ξεπέρασμα της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης» και πρόσθεσε « Συμφωνήσαμε λοιπόν με τη Δράση μια σειρά συναντήσεων διαλόγου για τα θέματα αυτά, που ενδιαφέρουν άλλωστε ευρύτερα την κοινωνία. Όπως έχουμε και άλλη φορά τονίσει, σε καιρούς κρίσης οι πολιτικές δυνάμεις επιβάλλεται να συζητούν μεταξύ τους περισσότερο».

Σχεδιασμός για πράσινες θέσεις Εργασίας

Τη διαμόρφωση, εξάλλου, ενός εθνικού σχεδιασμού για μαζική δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που να καλύπτει τις απώλειες από την ανεργία στη χώρα μας, ζητούν από την κυβέρνηση οι "Οικολόγοι Πράσινοι".

Όπως σημειώνουν, οι νέες αυτές θέσεις μπορούν και πρέπει να αφορούν βιώσιμους οικονομικά και περιβαλλοντικά τομείς, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανάπτυξη, κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων Ανανεώσιμης Ενέργειας, η επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση απορριμμάτων, η πράσινη καινοτομία, η βιολογική γεωργία, ο αγροτουρισμός.

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι για πρώτη φορά η ανεργία ξεπερνά επίσημα το 15%, ενώ σε ένα μόλις μήνα έχουμε 23.000 περισσότερους ανέργους, ενώ σε σχέση με το 2008, οι άνεργοι είναι 350.000 περισσότεροι. Πάνω από 1 στους 3 νέους δεν έχει δουλειά.

«Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά συναίνεση από τα κόμματα, η κοινωνία υποφέρει από την έκρηξη της ανεργίας. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί, οδηγώντας την κοινωνία και τους πολίτες σε απόγνωση», τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι "Οικολόγοι Πράσινοι".