Συνάντηση Χάρη Παμπούκη με τον Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Κυβέρνησης


Με συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Κυβέρνησης κ. Li Keqian, ολοκλήρωσε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης την επίσημη επίσκεψή του στο Πεκίνο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης υπεγράφη η συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας της ΔΕΗ με την εταιρεία Sinovel Wind Energy Group, ενώ ο υπουργός είχε σειρά επαφών με Κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματικούς φορείς της Κίνας.

Μετά τη λήξη της συνάντησης με τον κ. Li Keqian ο κ. Παμπούκης δήλωσε τα εξής: "Είχα μια πολύ σημαντική συνάντηση σε εξαιρετικό κλίμα με τον Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Κυβέρνησης ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη της Κίνας στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Κινεζική κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τις μεγάλες κινεζικές εταιρίες να επενδύουν στην Ελλάδα. Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση. Από την πλευρά μου, του επεσήμανα ότι η Κίνα είναι μια υπεύθυνη δύναμη που συμβάλλει θετικά στη σταθερότητα του διεθνούς συστήματος και τον ευχαρίστησα για την υποστήριξη της χώρας του".

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο