Με συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Κυβέρνησης κ. Li Keqian, ολοκλήρωσε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης την επίσημη επίσκεψή του στο Πεκίνο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης υπεγράφη η συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας της ΔΕΗ με την εταιρεία Sinovel Wind Energy Group, ενώ ο υπουργός είχε σειρά επαφών με Κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματικούς φορείς της Κίνας.

Μετά τη λήξη της συνάντησης με τον κ. Li Keqian ο κ. Παμπούκης δήλωσε τα εξής: "Είχα μια πολύ σημαντική συνάντηση σε εξαιρετικό κλίμα με τον Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Κυβέρνησης ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη της Κίνας στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Κινεζική κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τις μεγάλες κινεζικές εταιρίες να επενδύουν στην Ελλάδα. Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση. Από την πλευρά μου, του επεσήμανα ότι η Κίνα είναι μια υπεύθυνη δύναμη που συμβάλλει θετικά στη σταθερότητα του διεθνούς συστήματος και τον ευχαρίστησα για την υποστήριξη της χώρας του".