Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Γλυκοκοιτάζει η Χαριλάου Τρικούπη προς την πλευρά του Σπύρου Λυκούδη προσβλέποντας σε ενδεχόμενη συμμετοχή των μεταρρυθμιστών που αποχώρησαν από την ΔΗΜΑΡ και στην διαδικασία συγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτιμά ότι με τον ανεξάρτητο από χθες βουλευτή "μπορούμε να έχουμε κοινό δρόμο τις επόμενες εβδομάδες" , ενώ ο Δημήτρης Καρύδης δεν κρύβει ότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για την συμπόρευση με τους αποχωρήσαντες από την Αγίου Κωνσταντίνου. 

Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ θα αφήσει χώρο στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την ερχόμενη Κυριακή και για στελέχη της Κεντροαριστεράς εκτός ΠΑΣΟΚ ευελπιστώντας σε μία ενσωμάτωση και των στελεχών της ανανεωτικής πλευράς που έφυγαν από την Αγίου Κωνσταντίνου. 

Ο ίδιος όμως ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ διστάζει να μπει σε μία διαδικασία συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ. Στην πράξη δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης διότι αυτό οργανώνεται από το ΠΑΣΟΚ που κατά την γνώμη του αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να συσπειρώσει τον κεντροαριστερό χώρο. Επίσης, θεωρεί ότι η συμμετοχή σε ένα συνέδριο που θα έχει έντονο πράσινο στίγμα θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στην δική του πρωτοβουλία, παρά θα διευκολύνει τις διαδικασίες. 

Ο Σπύρος Λυκούδης σκοπεύει να συγκαλέσει πανελλαδική σύσκεψη στελεχών και χωρίς να χάσει χρόνο να συναντηθεί με ανθρώπους του χώρου που θέλουν να πετύχει το νέο ξεκίνημα. Δεν μιλάει για την δημιουργία νέου κόμματος, ούτε καν κινήματος, ωστόσο δεν έχει ακόμη διαμορφώσει το μοντέλο του σχήματος που θέλει να χτίσει.  

Διατηρεί στενές επαφές με τους 58, ενώ έχει δίαυλους επικοινωνίας και με το Ποτάμι