Στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης μεταξύ άλλων επανέλαβε ότι το κόμμα του κρίνεται από τις αξίες που εκφράζουν οι βουλευτές του και ότι η ΔΗΜΑΡ ανασυγκροτείται και ανακτά τις δυνάμεις της.

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει γραμμή, ενώ σχετικά με τυχόν συνεργασίες απάντησε «εξάλλου, υποστήριξε έκλεισε ο κύκλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων και σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι γίνεται συζήτηση και με τη ριζοσπαστική Αριστερά, με σκοπό την προοδευτική διακυβέρνηση».

Σχετικά με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Κουβέλης σημειώσε «Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και θέλω να συμβάλλω στην ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ στο πολιτικό σκηνικό. Δεν μου έχει γίνει καμιά πρόταση να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε καν νύξη, δεν υπάρχει καμιά συμφωνία, ούτε κρυφή ούτε φανερή».

O Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε: «Όλα στην ώρα τους, στην ώρα της και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» και προσπάθησε να συνδέσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ακολουθούμενες  πολιτικές που θα επιτρέπουν συναινέσει. «Η παρατεταμένη συζήτηση για το θέμα θα επιφέρει προεκλογική διελκυστίνδα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο συνταγματικός νομοθέτης θέτει θέμα πολιτικών συναινέσεων ο συνταγματικός νομοθέτης θέτει πλαίσιο πολιτικών συναινέσεων χωρίς τις οποίες η πολιτική καθίσταται αδύνατη. Η συναίνεση εξαρτάται από τις ακολουθούμενες πολιτικές» εξήγησε.

Σχετικά με την αποχώρηση του κ. Λυκούδη από τη ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι «επανειλημμένα προέτρεψα τους συντρόφους να πάρουν μέρος στο συνέδριο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίλυσης προβλημάτων παρά μόνο η αναφορά στη συλλογικότητα. Και βέβαια, ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του».