Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Μεγάλη αναταραχή προκαλούν στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τρία θέματα της επικαιρότητας. Η αναταραχή έχει προκληθεί για το θέμα του ΕΝΦΙΑ του Νίκου Καραβίτη αλλά και των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Το αλαλούμ που προκλήθηκε από τα λάθη του ΕΝΦΙΑ έχουν δημιουργήσει την έντονη αντίδραση μεγάλης μερίδας βουλευτών της συγκυβέρνησης που στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους αναφέρουν με νόημα «ο λαός θέλει αίμα γι αυτά τα λάθη».Οι βουλευτές αυτοί δεν θεωρούν ότι το ζήτημα πρέπει να σταματήσει στην αποπομπή Θεοχάρη και ότι υπάρχουν και άλλοι από το οικονομικό επιτελείο που φέρουν την ευθύνη. 

Μάλιστα οι ίδιοι βουλευτές θεωρούν άστοχη την δήλωση Χαρδούβελη το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ που είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι δικό του δημιούργημα και θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού ευθύνες. 

Επιχειρηματολογούν δε λέγοντας ότι το οικονομικό επιτελείο γνώριζε πολύ καλά τι παρέλαβε από τους προηγούμενους και θα πρέπει και ο νυν υπουργός οικονομικών να κατανοήσει ότι η κυβέρνηση έχει συνέχεια. 

Από τα πυρά των γαλάζιων βουλευτών δεν ξεφεύγει ούτε το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου που κατά την άποψή τους δεν πρόλαβαν να κατευνάσουν τα πνεύματα όταν ανακαλύφθηκαν τα λάθη και εξέθεσαν τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τους βουλευτές που ακούν τα χίλια μύρια όταν επισκέπτονται τις εκλογικές τους περιφέρειες. 

Δεύτερο σημείο τριβής στο εσωτερικό της ΝΔ ο Νίκος Καραβίτης που είναι στενός συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα και παραμένει ακόμη στο υπουργείο οικονομικών παρά τις πληροφορίες που τον θέλουν να μετακινείται στην τράπεζα της Ελλάδος. Ο κ Καραβίτης φέρεται ως ένας εκ των αρχιτεκτόνων του ΕΝΦΙΑ γεγονός που εντείνει την σφοδρή κριτική που δέχεται από κυβερνητικούς βουλευτές. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών εξέφρασαν ήδη τα παράπονά τους τόσο στους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Η μη ανακοίνωση από τον Αντώνη Σαμαρά του αριθμού των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για αρκετούς γαλάζιους βουλευτές. 

Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί την προηγούμενη εβδομάδα δεν έγιναν πράξη από τον πρωθυπουργό και έτσι οι βουλευτές αντιδρούν κατηγορώντας όσους δήλωναν ότι ο αριθμός των δόσεων θα είναι πάνω από 70. 

Τους ίδιους βουλευτές δεν ικανοποιεί η καθυστέρηση των τριών εβδομάδων μέχρι την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού οπότε και θα ανακοινωθεί ο αριθμός των δόσεων αλλά ούτε και οι πολλές δόσεις θα ισχύσουν υπό προϋποθέσεις . 

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά αυτήν την αναστάτωση στο εσωτερικό της ΚΟ της ΝΔ και αναζητούν τρόπους εκτόνωσης καθώς την δεδομένη χρονική στιγμή το μόνο που δεν θα ήθελαν είναι να ξεσπάσει μια ενδοκυβερνητική κρίση .