Τους νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες παρουσίασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Με τη συνεργασία, οι καρποί της δουλειάς θα έρθουν πιο γρήγορα. Πραγματικός αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα. Κυρίαρχος στόχος μας να δοθούν λύσεις, απτές και εφαρμόσιμες. Λύσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες στην κοινωνία και θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν χάνουμε ούτε μέρα. Δεν υπάρχει χώρος για άγονες αντιπαραθέσεις", δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Απευθυνόμενος στους αντιπεριφερειάρχες, ο περιφερειάρχης, αφού τους ευχήθηκε "καλή και παραγωγική δουλειά", τους ξεκαθάρισε πως: "Εργαζόμαστε με συνέπεια και μεθοδικότητα. Με στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Με λίγα λόγια και πολλές πράξεις. Με απόλυτη διαφάνεια, καθώς καμία σκιά δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και αυτό το καθιστώ απόλυτα σαφές".

Όπως ανέφερε, το νέο ΕΣΠΑ, το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014 - 2020, είναι το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο, υπογραμμίζοντας και τη μεγάλη τομή που προωθεί η νέα διοίκηση, σύμφωνα με την οποία μεταβιβάζεται η συντριπτική πλειονότητα των υπογραφών, το 90% από το πολιτικό στο διοικητικό επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, οι έξι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, που θα πλαισιώσουν τον κ. Τζιτζικώστα στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα επόμενα 2,5 χρόνια είναι οι:

Αθηνά Αηδονά, αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ιωάννης Ταχματζίδης, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Στάθης Αβραμίδης, αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Θεοφάνης Παπάς, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος, Χάρης Αηδονόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και Ιωάννα Τζάκη, αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας.

Επιπλέον, ο κ.Τζιτζικώστας ανέθεσε ρόλους και στους εφτά χωρικούς αντιπεριφερειάρχες: ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, αναλαμβάνει τον Προγραμματικό Σχεδιασμό, ο Γιώργος Γιάννης, αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, τον Τουρισμό, ο Περικλής Κολότσιος, αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, τη Βιομηχανία, ο Γιάννης Μωυσιάδης, αντιπεριφερειάρχης Σερρών τον Χωροταξικό Σχεδιασμό, η Σοφία Μαυρίδου, αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τον Πολιτισμό, την Παιδεία και τον Αθλητισμό, ο Κώστας Καλαϊτζίδης, αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, αναλαμβάνει τις Μεταφορές και η Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, τη Μητροπολιτική Διοίκηση.