current views are: 1

10 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:52

Ψηφίζεται η τροπολογία για τη μεταφορά μαθητών

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Θεόφιλου Λεονταρίδη, για τη μεταφορά των μαθητών.

Δημοσίευση 13:52’
αρθρο-newpost

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Θεόφιλου Λεονταρίδη, για τη μεταφορά των μαθητών.

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Θεόφιλου Λεονταρίδη, για τη μεταφορά των μαθητών, ύστερα από την καθυστέρηση πολλών περιφερειακών ενοτήτων να προκηρύξουν πρόχειρους διαγωνισμούς, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Με την τροπολογία αυτή, δίνεται δυνατότητα προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με την προϋπόθεση το κόστος να μην υπερβεί τα περσινά επίπεδα. Ξεπερνιούνται κωλύματα που δημιουργήθηκαν από τη αλλαγή των χιλιομετρικών αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των μουσικών σχολείων, για όσες περιπτώσεις γίνεται μίσθωση λεωφορείων.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι νέες ρυθμίσεις δεν σχετίζονται με τις μέχρι τώρα παρατάσεις συμβάσεων, με τις οποίες αντιμετωπιζόταν το συγκεκριμένο ζήτημα τα τελευταία χρόνια, και για τις οποίες η Ελλάδα λογοδοτεί ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλες οι νέες ρυθμίσεις, θα ισχύσουν από 11 Σεπτεμβρίου 2014.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Λεονταρίδης είχε διαρκή επικοινωνία, με τους περιφερειάρχες. Με την ψήφιση της τροπολογίας, οι περιφέρειες μπορούν να κινηθούν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών.


σχετικα αρθρα