ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δράση Τζιτζικώστα-Καρυπίδη για θέματα περιφέρειας

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2014, 17:42 / Ανανεώθηκε 10 Σεπτεμβρίου 2014, 17:42
Κοινή δράση Τζιτζικώστα-Καρυπίδη για θέματα περιφέρειας
Facebook Twitter Whatsapp

Συμμαχία για κοινή δράση συστήνουν οι περιφερειάρχες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Συμμαχία για κοινή δράση συστήνουν οι περιφερειάρχες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στη Θεσσαλονίκη οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Θεόδωρος Καρυπίδης αποφάσισαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για εξεύρεση των καλύτερων λύσεων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος (τουρισμός, πολιτισμός, αγροτικός τομέας, ενέργεια, υδάτινοι πόροι, περιβάλλον).

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική θέση των περιοχών μας και, μέσα από συνέργειες, να ενισχύσουμε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμβάλλοντας στην τόνωση της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης στον τόπο μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ.Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ.Καρυπίδης, έκανε λόγο για ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας των αιρετών Περιφερειών μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων, που θα έχουν ως στόχο την εξωστρέφεια στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι δύο περιφερειάρχες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές διάστημα σε νέα συνάντηση στην οποία θα λάβουν μέρος και οι αντιπεριφερειάρχες.