Τη δημιουργία δύο νέων θέσεων αντιδημάρχων εξήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Οι δύο αυτοί αντιδήμαρχοι θα  καλύψουν ανάγκες και προβλήματα που έχουν προκληθεί από την οικονομική κρίση, όπως δήλωσε ο κ. Καμίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μια εξ αυτών είναι η αντιδημαρχία για την Κοινωνία των Πολιτών, που στόχο έχει τη στενή διασύνδεση και συνεργασία του δήμου Αθηναίων με τις ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών. Η αντιδημαρχία αυτή θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες και τα Διαμερισματικά Συμβούλια. Η δεύτερη είναι η αντιδημαρχία για το παιδί, με αρμοδιότητες στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση.

Όσον αφορά στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής περιόδου, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι άμεση προτεραιότητα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ στόχος καθ' όλη τη θητεία της επανεκλεγείσας δημαρχιακής αρχής είναι η σύμπραξη των διαφορετικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Χαρακτηριστικά είπε το εξής: «Καλούμαστε να συμπράξουμε, διαφυλάσσοντας ο καθένας τη διακριτή του φυσιογνωμία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε μέσα σε ένα καθεστώς διαιρέσεων και ασυμφιλίωτων κοσμοθεωριών».