«Οι πολυαναμενόμενες αλλαγές του ΕΝΦΙΑ, που ανακοινώθηκαν χθες, δεν αλλάζουν τη ληστρική αποστολή του νόμου να ξεζουμίσει τη λαϊκή οικογένεια και το χαρακτήρα του ως εργαλείο επιτάχυνσης της συγκέντρωσης της λαϊκής περιουσίας στα χέρια λίγων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με εξαίρεση τις αλλαγές στη φορολόγηση των οικοπέδων, όπου δεν υπάρχει ακόμα σύστημα αντικειμενικών αξιών, «το σύνολο των υπόλοιπων "εκπτώσεων" αφορούν ελάχιστα στρώματα του πληθυσμού, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ δεν ανακουφίζουν τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία».

«Άλλωστε το συνολικό ύψος του φόρου που θα καταβάλλουν τα λαϊκά στρώματα δεν άλλαξε ουσιαστικά, αποδεικνύοντας πως οι "εκπτώσεις" έχουν προπαγανδιστικό χαρακτήρα και δεν ανακουφίζουν τους εργαζόμενους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, το ΚΚΕ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για κροκοδείλια δάκρυα «περί ληστείας μέσω του ΕΝΦΙΑ» αφού «την ίδια ώρα μιλά για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και συγχρόνως για αύξηση της φορολόγησης, μέσα απ' το περιουσιολόγιο, χωρίς να θίγεται το μεγάλο κεφάλαιο, άρα με νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα, δίνοντας απλά μερικά ψίχουλα στα πιο εξαθλιωμένα τμήματα του λαού».