Ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς πραγματοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα πλαίσια της 79ης ΔΕΘ.

Όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, με δική του απόφαση, ο «πρωθυπουργός δημιούργησε την κατάσταση που ζει η χώρα», χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «στημένη» την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το περασμένο Σάββατο στη ΔΕΘ.

«Το μέλλον αυτού του τόπου θα γραφτεί στα Ελληνικά τόνισε» και προσέθεσε πως «αυτός ο τόπος δεν ανέχθηκε κατακτητές».

Επανέφερε το περιστατικό με τον πρώην δήμαρχο Χαλκιδικής Χρήστο Πάχτα λέγοντας: 

«Τον κ. Πάχτα, λίντσαρε δημοκρατικά ο λαός της Χαλκιδικής. Γιατί έτσι λιντσάρουν δημοκρατικά οι πολίτες». 

«Δεν χρησιμοποιούμε βία» συνέχισε και προσέθεσε πως «χρησιμοποιούμε τη Δημοκρατία».

«Σύντομα ο λαός θα λιντσάρει δημοκρατικά όσους έφεραν τους πολίτες σε αυτή την κατάσταση. Και εάν επιθυμεί ο εισαγγελέας να με καλέσει ξανά ας έρθει» επεσήμανε.

Έκανε λόγο για πλήρη κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που όπως είπε – επικαλούμενος στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ- δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Η οικονομία της Ελλάδας έχει καταρρεύσει εντελώς, επεσήμανε ο κ. Καμμένος. «Αυτή είναι η αλήθεια και αυτήν την αλήθεια πρέπει να τη γνωρίζουμε όλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Δημιουργήθηκε μία νέα ολιγαρχία» συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αναφέρθηκε στις εξελίξεις και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την μεταβίβαση του Ελληνικού.

Τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να επενδύσει πραγματικά στην Ελλάδα, όταν οι φόροι στις γειτονικές χώρες είναι πολύ μικρότεροι.

Ταυτόχρονα έκανε λόγο «για κατάλυση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας», από την κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η χώρα έχει μπει σε έναν προκρούστη. Η Βουλή δεν λειτουργεί. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν αντικαταστήσει τα νομοσχέδια».

Όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, η «κυβέρνηση Σαμαρά έχει μετατραπεί σε κυβέρνηση συγκάλυψης των σκανδάλων». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο Χριστοφοράκος παραμένει στη Γερμανία και απολαμβάνει την προστασία των δύο κυβερνήσεων. Πρωταγωνιστές της λίστας Λαγκάρντ είναι δημόσιοι προμηθευτές και συνεχίζουν να κάνουν δουλειές με το δημόσιο».

«Καλούμε τον λαό ειρηνικά αλλά μαζικά να διώξει αυτή την κυβέρνηση, να διώξει τους κατακτητές», επεσήμανε.

Ζήτησε από τους «έντιμους δικαστές» να αντισταθούν στις παραβιάσεις του Συντάγματος και κάλεσε τον λαό «να διώξει την κυβέρνηση και την ξένη κατοχή», λέγοντας πως « οι κατακτητές σε αυτό τον τόπο έχουν λίγα χρόνια και οι Φούχτελ θα τα μαζέψουν γρήγορα με απόφαση του ελληνικού λαού». 

Σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επεσήμανε ότι «η πραγματικότητα των Ελλήνων θυμίζει θέατρο του παραλόγου». 

«Η κυβέρνηση μιλάει για φοροελαφρύνσεις» είπε και προσέθεσε πως «την ίδια ώρα η κυβέρνηση νομοθετεί για εφόδους των εφοριακών σε σπίτια. Μιλούν για ανάπτυξη και την ίδια ώρα, οι πολίτες ξεπουλάνε όσο – όσο τα ακίνητά τους για να πληρώσουν τα χρέη τους. Τα χρέη προς το δημόσιο ανεβαίνουν διαρκώς».

Κάλεσε δε τους βουλευτές, «να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να μην ψηφίσουν τον ΕΝΦΙΑ. Αλλιώς θα έχουν προσωπική ευθύνη».

Σχετικά με τις «κόκκινες γραμμές», που θέτει το κόμμα του για συμμετοχή σε κυβέρνηση, επισήμανε ότι σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η υπερφορολόγηση.

Τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας. Παραβρέθηκαν οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ (Μακρή, Κουίκ, Χαϊκάλης, Μελάς, Δαμαβολίτης, Κόλλια-Τσαρουχά, Κουντουρά, Ξουλίδου, Ουζουνίδης) και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.