«Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας», είπε ο Νίκος Παππάς, καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για πιέσεις σε βουλευτές «μέσω ΣΔΟΕ» με στόχο την προεδρική εκλογή.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM»  ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα πρόσθεσε πως «οι υπηρεσιακοί και οι κυβερνητικοί που αντέδρασαν έχουν καταλάβει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα σας έλεγα ότι αυτό το ερώτημα είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να διαψευστεί και επιτρέψτε μου να μείνω σε αυτά. Είναι καθαρά τα μηνύματά μας.»

«Νομίζω ότι το θέμα της προεδρικής εκλογής κρίνεται και κρίθηκε από το γενικότερο πολιτικό κλίμα και αυτό αφορά το σύνολο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς καμία δεν φαίνεται να συναινεί σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Συνεπώς, θα έλεγα να μην ψάχνουν για δαίμονες οι κυβερνητικοί, αλλά να ψάχνουν τους λόγους της κυβερνητικής τους αποσταθεροποίησης στον πολιτικό τους λόγο, ο οποίος είναι αδύνατον να προκαλέσει συναινέσεις», κατέληξε.