Την ΔΕΘ επισκέφτηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο που επισκέπτονται οι πολιτικοί αρχηγοί τη Θεσσαλονίκη την περίοδο της έκθεσης.

Όπως είπε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», «κάνουν ένα μονόλογο, για να υπάρχουν κάποιοι από κάτω που τους χειροκροτούν και κάποιοι άλλοι που τους πολεμούν στους δρόμους».

Μάλιστα κατέθεσε εναλλακτική πρόταση, στις συναντήσεις του, αρχικά με τη διοίκηση της ΔΕΘ και αργότερα και με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη και τους πρυτάνεις του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο δημαρχείο.

«Οι πολιτικοί θα πρέπει να τιμούν τη ΔΕΘ και την πόλη με ένα διαφορετικό τρόπο και αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από το διάλογο» είπε και συνέχισε:

«Οι πολιτικοί να έρχονται εδώ σε ένα ευρωπαϊκό οικονομικό φόρουμ , τον Σεπτέμβρη, να συζητούν, πράγμα που κάνουν σε ιδιωτικά φόρουμ στην Αθήνα, να συζητούν, να ανταλλάσσουν απόψεις και να μην υπάρχουν ούτε οδομαχίες στην πόλη, ούτε μια πολεμική ατμόσφαιρα, που δεν συνάδει ούτε με τη γιορτή της ΔΕΘ, ούτε με το περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε αυτή ειδικά την εποχή στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη».