Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Με την σημερινή  συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναμένεται να εγκρίνει το οικονομικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται η προετοιμασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ΔΕΘ. Τα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του είναι απολύτως κοστολογημένα και οι πηγές από τις οποίες θα βρεθούν συγκεκριμένες

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από τις οποίες εξαγγελίες θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του το Σάββατο το βράδυ θα επιρρίψει ευθύνες για την κατρακύλα της χώρας, στον δικομματισμό αλλά και στην φιλελεύθερη πολιτική που ακολουθήθηκε από τα κόμματα από την μεταπολίτευση και μετά. 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα εμφανίζονται πάντως ιδιαίτερα αισιόδοξα σε ότι αφορά την ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση με αφορμή το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ο εκπρόσωπος τύπου Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον REAL FM και αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες είπε:

«Κατ αρχήν η δυναμική που έχουμε  θέτει ως ένα πιθανό ενδεχόμενο και θέμα αυτοδυναμίας. Αλλά νομίζω αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας κάνει εμάς ως ΣΥΡΙΖΑ να υποστείλουμε τις ενωτικές μας πρωτοβουλίες και το ανοιχτό μας κάλεσμα. Σ΄ αυτό είμαστε απόλυτα συνεπείς από την πρώτη μέρα που υπήρξε το μνημόνιο στη ζωή μας. Αντιμνημονιακές δυνάμεις οι οποίες συμφωνούν σε μια προγραμματική βάση να συσπειρωθούν, να βάλουν  στην άκρη διαφορές για να μπορέσουμε να σταματήσουμε τον κατήφορο της χώρας. Αν αυτό ήταν επιβεβλημένο μια φορά το ΄10 και το ΄11, πολύ περισσότερο επιβάλλεται τώρα. Άρα, απευθυνόμαστε πρώτα απ΄ όλα και στην κοινωνία και σε όσες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να το αντιληφθούν. Αν δεν μπορούν να το αντιληφθούν, τα πράγματα δεν είναι στατικά. Το βλέπετε. Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει. Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ΄ αυτά τα μηνύματα της κοινωνίας, τον προσπερνάει η κοινωνία και τον αφήνει στην άκρη.»