Σχολεία ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Παιδείας, με αφορμή της νέας σχολικής χρονιάς.

Η περιοδεία του Ανδρέα Λοβέρδου ξεκίνησε από τους Λειψούς και στη συνέχεια μετέβη στο Αγαθονήσι ενώ αυτή την ώρα έχει φτάσει στη Σύμη όπου θα παραστεί σε εκδήλωση γνωριμίας των μαθητών με το πρόγραμμα «kids Athletics" στο πλαίσιο του Κοινωνικού σχολείου.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας θα επισκεφτεί το Καστελόριζο και το μεσημέρι θα βρίσκεται στο νησί της Ρόδου όπου θα παραστεί στα εγκαίνια Λυκείου.

Ο κ. Λοβέρδος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και τόνισε πως όλα τα σχολεία της χώρας έχουν έγκαιρα τα βιβλία. Ακόμη, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα ξεπεραστούν «με τη βοήθεια όλων» τα «αρκετά» προβλήματα που έχουν σχολεία και εκπαιδευτικοί.

Από τους Λειψούς, όπου παρευρέθηκε στον αγιασμό των σχολείων έκανε αναφορά και στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μην υπάρξουν κενά. «Σήμερα προσπαθούμε σε όλη την Ελλάδα να είναι όλα μας τα σχολεία ανοιχτά και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί να είναι στις θέσεις τους. Θα δούμε στο τέλος της ημέρας κατά πόσο θα πετύχουμε τους στόχους μας» ανέφερε.