Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τηλεφωνικές επικοινωνίες και επαφές με εκπροσώπους της Ελιάς έχει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο διερευνητικών πρωτοβουλιών του για την- μετ' εμποδίων- προετοιμασία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης

Ο κ. Βενιζέλος στην συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ δεν προσδιόρισε τον ακριβή χρόνο του συνεδρίου, όμως πολλοί στοιχηματίζουν ότι η διενέργειά του περί τα τέλη Οκτωβρίου όπως αρχικώς είχε ανακοινωθεί είναι πολύ δύσκολη. 

Είναι ενδεικτικό πως σε πρώτη φάση οι εκπρόσωποι των κινήσεων της Ελιάς διαμήνυσαν στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του ότι δεν επιθυμούν να ενταχθούν ως "πακέτο" σε μία οργανωτική προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη και ζήτησαν την σταδιακή ένταξή τους στην υπόθεση του συνεδρίου ούτως ώστε -όπως τουλάχιστον υποστήριξαν- να έχουν χρόνο να διαβουλευθούν και με άλλες κινήσεις και προσωπικότητες που εμφανίζονται με δισταγμό απέναντι στο ΠΑΣΟΚ

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ συγκαλεί την πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου προσκαλώντας μόνο κομματικά στελέχη του σε μία πανελλαδική συνάντηση την Κυριακή. 

Στην συνάντηση έχουν προσκληθεί τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτές και πρώην βουλευτές, υποψήφιοι στις ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πράσινοι συνδικαλιστές. 

Μετά από αυτήν την αναγνωριστική συνάντηση ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, προοπτική που όμως προκαλεί τρόμο στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Η ΔΗΜΑΡ ασχολείται με τα του οίκου της και προσπαθεί να διαχειριστεί την διάσπαση- ήδη έχει διαμηνύσει- ότι έχει το δικό της συνέδριο, ο Σπύρος Λυκούδης συνομιλεί με όλους πλην του ΠΑΣΟΚ, οι 58 ακούνε το ΠΑΣΟΚ και φεύγουν και το Ποτάμι δεν συνομιλεί με παλαιά κόμματα. Ποιος τελικώς θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα για την δημοκρατική παράταξη; Θα φανεί το επόμενο δεκαπενθήμερο.