Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβέρνηση με αφορμή τις κατηγορίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αποχή της Ελλάδας από ψηφοφορία του ΟΗΕ που αφορούσε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι «η Ελλάδα συντάχθηκε με την συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών της ΕΕ (μεταξύ των οποίων και τα άλλα κράτη-μέλη που είναι εντεταγμένα σε προγράμματα στήριξης), η οποία απείχε από την ψηφοφορία για την υιοθέτηση ενός απλού ευχολογίου, χωρίς καμία νομική αξία, που βρίθει ασαφειών και το οποίο κατατέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εσπευσμένα και πρόχειρα».

«Το ελληνικό δημόσιο χρέος οφείλεται κατά 87% στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους και οι επιδιωκόμενες παραμετρικές αλλαγές πάνω στη βάση του δραστικού  κουρέματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης που έγινε το 2012, δεν γίνονται με λόγια και διακηρύξεις αλλά με υπεύθυνους και στοχευμένους χειρισμούς και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Ο γνωστός δρόμος της απομόνωσης της χώρας που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος προς την καταστροφή. Σε αυτόν τον κατήφορο αρνούμαστε να τους ακολουθήσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι «δεν κρατά κανένα πρόσχημα στην προσπάθειά της να είναι αρεστή στους δανειστές», με αφορμή «την αποχή της από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός νέου διεθνούς πλαισίου για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους και την προστασία των κρατών από κερδοσκόπους».

Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός τάζει πιστοποιητικά «βιωσιμότητας» ενός χρέους που αυξάνεται, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «η κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να αντιπαραβάλει την οποιαδήποτε θετική πρόταση για τον λαό και τη χώρα που θα ξεφεύγει από τον μονόδρομο της κ. Μέρκελ».