Τις πληροφορίες που ήθελαν το ΔΝΤ να ετοιμάζει σύσκεψη στην Ουάσινγκτον τον Νοέμβριο για το Ελληνικό χρέος διέψευσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει συνάντηση στα μέσα Νοεμβρίου», ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν το ΔΝΤ έχει ζητήσει μία τέτοια συνάντηση, απάντησε πως δεν έχει γνώση τέτοιου αιτήματος.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι στην επερχόμενη αξιολόγηση θα επανεξεταστεί η βιωσιμότητα του χρέους, ενώ όπως είπε δεν είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ να την τοποθετεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς αν η διαδικασία για την εξέταση του χρέους εξακολουθεί να προχωρά κανονικά, όπως έχει πει παλαιότερα το ΔΝΤ, ο κ. Μάρεϊ επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως υπάρχει ένα «συμφωνημένο πλαίσιο» με τους εταίρους της Ελλάδας, που προβλέπει την παροχή βοήθειας από τους Ευρωπαίους προκειμένου η Αθήνα να πετύχει τη μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ ως το 2020 και «σημαντικά κάτω» από το 110% το 2022.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το μέλλον της τρόικα, ο κ. Μάρεϊ σχολίασε απλά πως δεν έχει «τίποτα» να πει για την τριμερή. Προσέθεσε πως στόχος του Ταμείου είναι να «συνεχίσει τη δουλειά του», καθώς «έχουμε πρόγραμμα ως τα μέσα του 2016» και «δουλειά να κάνουμε».

Τόνισε δε πως κάθε ερώτηση για τυχόν νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης αφορά την Αθήνα και την Ευρώπη. Υπενθυμίζεται πως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα λήγει στα τέλη του 2014 ενώ το πρόγραμμα του ΔΝΤ συνεχίζεται ως τα μέσα του 2016.

Απέφυγε ταυτόχρονα να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τυχόν δημοσιονομικό κενό στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.