Δύσκολες χαρακτήρισε τις ώρες μετά την αποχώρησή του από της ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης. Μιλώντας στον Realfm και τους Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου ο κ. Λυκούδης είπε πως η ναι μεν η σχέση του με τη ΔΗΜΑΡ αγγίζει τα συναισθήματά του αφού ήταν εκ των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος ωστόσο όπως είπε η απομάκρυνσή του είναι άκρως πολιτική. 

Για τον κ. Λυκούδη η ΔΗΜΑΡ βιώνει μια βαθιά κρίση που έχει σχέση με τον πολιτικό προσανατολισμό της αλλά και με το εκλογικό αποτέλεσμα και με πολυ δυσκολία θα ανέκαμπτε από το 1%. 

Αναφορικά με το συνέδριο είπε πως πρόκειται για ένα συνέδριο ηγεσίας και όχι του κόμματος. 

Όπως είπε η βασική πολιτική φιλοδοξία που έχει το κομμάτι της ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε είναι να δημιουργήσει ένα πολιτικό χώρο οντότητα για να αναθερμάνει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που δεν θέλει να ενταχθεί στον δικομματισμό

«Δεν λέμε πάμε να φτιάξουμε κόμμα αλλά δεν θέλουμε να γίνουμε διαμεσολαβητική πολιτική κίνηση. Δεν θα γίνουμε πολιτικοί ταχυδρόμοι δεν θα μεταφέρουμε την αλληλογραφία των κομμάτων», τόνισε.  

Ο κ. Λυκούδης πρόσθεσε πως «δεν αποδεμευτήκαμε από τη ΔΗΜΑΡ  για να κάνουμε μεταγραφή σε κάποιο άλλο κόμμα». Έδωσε μάλιστα το στίγμα μιας ευρύτερης δημοκρατικής σοσιαλιστικής παράταξης που δεν θέλει να ενταχθεί στον υπάρχοντα νέο δικομματισμό και αναζητά τον φορέα που θα τον εκφράσει.