Στην εφημερίδα «Αυγή» απαντά, προαναγγέλλοντας μηνύσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλος «Το "πόθεν έσχες" διαψεύδει τη Σοφία Βούλτεψη».

«Οι μάσκες έπεσαν! Τώρα ξέρουμε ποιο είναι το κέντρο που καθοδηγεί από μέρες την εναντίον μου επίθεση ψεύδους, άρα συκοφαντική.
Από χθες, το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα "Η Αυγή", πήρε η ίδια τη σκυτάλη των προσωπικών επιθέσεων. Η ίδια εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας  με προφανή πολιτική στόχευση και από διαφορετικά «παραρτήματα» που ανήκουν στο ίδιο κέντρο αποσταθεροποίησης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Σοφία Βούλτεψη και απαντά ένα προς ένα σε όσα της καταλογίζουν:
 

  • «Σχετικώς με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχω διορίσει συγγενείς μου, επειδή είναι πλήρως αναληθές και συκοφαντικό και δεν έχω διορίσει κανέναν, ο λόγος έχει από χθες δοθεί στη Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα. 
  • Σχετικώς με την περιουσιακή μου κατάσταση, διαθέτω μόνο μια πρώτη κατοικία τριάντα ετών, στην οποία κατοικώ με την οικογένειά μου και το ήμισυ μιας εξοχικής κατοικίας, ήτοι… 35 τ.μ. Αυτό που αναφέρεται ως «οικόπεδο» αποτελεί  μέρος  παλαιού συνεταιρισμού από 28 ετών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την αξία και την αξιοποίησή του), που αποκτήθηκε από ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και κάποιοι από τους σημερινούς συκοφάντες μου. Επομένως, δεν διαθέτω ουσιώδη ακίνητη περιουσία, ούτε εισοδήματα από αυτήν. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ραδιοφωνική συνέντευξη δεν αφορούσε στην πρώτη κατοικία, αλλά στις επενδύσεις σε ακίνητα, κάτι που προφανώς δεν περιλαμβάνει την πρώτη κατοικία.
  • Σχετικώς με την θέση μου σε εταιρία, από αυτήν έχω αποχωρήσει πλήρως από τις 6 Μαΐου 2014, πολύ πριν μου ανατεθούν τα καθήκοντα του υφυπουργού, δυστυχώς για τους συκοφάντες».

Και συνεχίζει:

«Οι συκοφάντες καλούνται να ανασκευάσουν και κυρίως να δημοσιοποιήσουν τους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς (οι δικοί μου είναι ελλειμματικοί), τα δικά τους "πόθεν έσχες" (αν έχουν υποβάλει ποτέ) και τις δικές τους φορολογικές δηλώσεις. Ειδικά η εφημερίδα "Η Αυγή", που από σήμερα πήρε τη σκυτάλη των προσωπικών εναντίον μου επιθέσεων, καλείται να δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» των επιφανών στελεχών της. Άλλως τον λόγο θα λάβει και για αυτούς η Δικαιοσύνη».

Και καταλήγει με ειρωνική διάθεση:
«Για να μην ψάχνουν για την αυριανή τους έκδοση, τους  ενημερώνω ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού πήγα τρεις φορές για μπάνιο, πέντε φορές στο σούπερ-μάρκετ και τρεις ημέρες στο χωριό του άνδρα μου, την Βυτίνα Αρκαδίας. Επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνοδεύομαι από τον άνδρα μου;»